Anul acesta, frunzele din capitală vor fi strânse cu aspiratoarele recent achiziționate de Direcția locativ-comunală. În total, potrivit autorităților municipale, au fost cumpărate cinci aspiratoare, cinci remorci și cinci tractoare multifuncționale.

Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a dispus ca în decurs de trei zile grămezile de frunze, adunate pe trotuarele din capitală, să fie evacuate. Frunzele vor fi duse la așa-zisa gunoiște „Pruncul”.

Mai problematică este situația în sectorul Botanica, la acest capitol. Potrivit vicepretorului Oleg Rațoi, gunoiștea este prea departe și se cheltuie foarte multe resurse pentru transportarea frunzelor și a crengilor.

De asemenea, autoritățile municipale atenționează agenții economici din Chișinău că se vor alege cu amenzi, dacă nu vor evacua frunzele de pe teritoriile care se află în gestiunea lor.

Potrivit șefului Direcției locativ-comunală, Ion Burdiumov, în această perioadă a anului, săptămânal, angajații direcției evacuează circa 350 de rute de frunze.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!