/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi

31 octombrie 2018, ora 14:25

„Aceste autobuze merită să fie pe străzile din Chișinău. Ulterior, ne propunem să mergem pe aceeași cale ca și în cazul troleibuzelor – să fie asamblate în Moldova. Pentru că acest lucru ne va oferi un preț mai bun, dar și mai multe salarii pentru muncitorii de la Chișinău”, a spus premierul, Pavel Filip.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a specificat că autobuzele produse la uzina MAZ sunt de calitate și costuri avantajoase.

Totodată, prim-ministrului i-au fost prezentate și autospecialele de colectare a deșeurilor, care urmează să fie livrate la Chișinău. Cele 12 unități vor ajunge în capitală până la sfârșitul lunii noiembrie curent.

La uzina MAZ activează peste 4 mii de angajați. Unitățile de tehnică produse aici sunt livrate în peste 50 de state.

Amintim că, Ideea asamblării autobuzelor electrice belaruse la Chișinău, enunțată anterior de autoritățile municipale, a fost abordată în cadrul vizitei premierului Pavel Filip, la Minsk, la uzina „Belkommunmash”, specializată în producerea unităților de transport public electric.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram