Și în 2019, salariații din Republica Moldova se vor bucura de câteva mini-vacanțe, dar pe care le vor recupera în zilele când ar trebui să se odihnească. Ministerul Sănătății a demarat consultările pentru elaborarea unui proiect de hotărâre în acest sens.

„Așa dar, ziua de marți, 30 aprilie 2019, ar putea fi zi nelucrătoare pentru că se află între sărbătoarea de Paști și 1 mai, când bugetarii stau acasă, marcând Ziua Muncii. Autoritățile propun ca ziua să fie recuperată în avans, adică pe 13 aprilie – care cade într-o sâmbătă. Vom sta acasă și pe 10 mai, dar pe 18 mai o vom recupera și vom ieși la muncă. Nelucrătoare va fi și ziua de 26 august, dar pe care o vom recupera 9 zile mai devreme, pe 17 august. Potrivit Codului muncii, în Republica Moldova, zile de sărbătoare nelucrătoare, cu plata salariului mediu, pentru salariații care sunt remunerați în acord sau pe unitate de timp – ora sau zi, sunt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 și 8 ianuarie – Nașterea lui Isus Hristos, 8 martie – Ziua internațională a femeii; prima și a doua zi de Paște conform calendarului bisericesc; 1 și 9 mai, 27 și 31 august dar și ziua de 25 decembrie – Crăciunul pe stil nou. În cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare coincid cu zilele de repaus săptămânal, salariul mediu pentru aceste zile nu se menține. În acest an, bugetarii din țara noastră au avut parte de patru mini-vacanțe”, Diana Popa, reporter TV8

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!