/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Republica Moldova negociază un acord de finanțare cu Banca de Dezvoltare a Republicii Belarus

missing
03 noiembrie 2018, ora 10:42

Ministrul a menționat că Republica Moldova este interesată în dezvoltarea și diversificarea finanțării implementării proiectelor de reabilitare, modernizare și extindere a rețelei de drumuri publice naționale, care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și siguranței traficului rutier și per general dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

De asemenea, ministrul a încurajat compania „BELAVTODOR” să participe la licitațiile pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii drumurilor naționale, ținând cont de expertiza și experiența partenerului din Belarus în dezvoltarea infrastructurii și construcția de drumuri și poduri.

La rândul său, partea belarusă și-a manifestat interesul față de implementarea proiectelor comune de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurii rutiere din Republica Moldova, precum și posibilității dezvoltării rețelei Trans-Europene de Transport.

Discuțiile au avut loc în cadrul vizitei oficiale întreprinse de Chiril Gaburici în Republica Belarus, în perioada 30 octombrie – 01 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram