Cele două infirmiere care au refuzat să acorde ajutor unui bolnav, țintuit la pat, au fost demise. Decizia a fost luată de conducerea spitalului după ce incidentul a fost filmat și încărcat mai apoi pe o rețea socială. Reprezentanții instituției mediale au declarat pentru TV8 că femeile au lucrat în cadrul spitalului aproape 10 ani. În timpul audierilor, cele două și-ar recunoscut vina.

Ambele infirmiere vizate în scandal au fost eliberate din funcție conform articolului 86 litera b din Codul Muncii în care se stipulează clar că pentru orice încălcare gravă, chiar și o singură dată, a obligațiunilor de muncă, este admisă eliberarea”, Olga Sturhetcaia, purtătoarea de cuvânt spitalului nr. 2.

Incidentul a avut loc joia trecută, în secția chirurgie septică a spitalului “Sfântul Arhanghel Mihail” din capitală. Din imagini se vede cum un bărbat se apropie de infirmiere și cere ca acestea să ajute un pacient în stare gravă, care nu se poate deplasa independent la baie și a murdărit lenjeria de pat. Deși le-a chemat de trei ori, femeile au refuzat să-și îndeplinească munca într-un mod agresiv. A doua zi, femeile au fost chemate să dea explicații. Potrivit administrației spitalului, pe parcursul anilor, alte plângeri pe numele celor două angajate nu au fost înregistrate.

Reporter: Diana Popa

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!