Deși pot să-și înregistreze online copiii la grădiniță, iar cererile trebuie să fie analizate în decurs de circa două săptămâni, unii părinți din capitală sunt nevoiți să aștepte până la trei luni un răspuns de la autorități, susține primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, care spune că unii directori de grădinițe nici nu au citit regulamentul privind funcționarea platformei e-gradinita.

Primarul interimar susține că a fost efectuat un audit al activității platformei de către consilierii săi și s-au depistat mai multe nereguli:

„Atunci când am lansat e-gradinita toți știau că eu pot să văd în regim online, mulți au luat-o ca pe o glumă. Părinților li se dădeau răspunsuri că locuri nu sunt, dar peste câteva zile se acceptau alți copii. S-au ținut în așteptare părinții câte două, trei luni, deși trebuie în două săptămâni să vină cu un răspuns”, spus Ruslan Codreanu.

Totodată, potrivit primarului, responsabilii din grădinițe nu au respectat pe alocuri nici consecutivitatea procesării cererilor depuse de către părinți.

„Toate aceste mișcări se văd online. Acest audit trebuia facut de angajații managemetului preșcolar, dar eu am impresia că unii dintre ei au pus și piedici”, a mai spus Codreanu.

În urma auditului efectuat, s-a depistat că 65 de directori de grădinițe au încălcat regulamentul de înscrierea online a copiilor. Edilul interimar a dispus ca aceste cazuri să fie analizate de comisia disciplinară a Direcției generale educație, tineret și sport.

Pe parcursul acestui an, pe platforma egradinita.md au fost depuse peste 11 mii de cereri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!