/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO. VIDEO/ Turnul Londrei a fost luminat cu 10.000 de lumânări cu ocazia centenarului sfârşitului Primului Război Mondial

missing
05 noiembrie 2018, ora 14:09

Ceremonia a început cu aprinderea unei făclie la un nivel inferior, în apropierea unui turn, care imediat a fost apoi acoperit de fum. Reprezentanţii forţelor armate şi voluntari au folosit flacăra pentru a aprinde aproxmativ 10.000 de alte făclii împrăştiate la poalele zidului turnului.

Un ofiţer al Marinei Regale, Balraj Dhanda, a făcut parte dintre voluntari.
„Cred că se creează atmosfera potrivită astfel încât oamenii să poată avea propriile reflecţii personale şi le oferă acestora timp cu propriile gânduri”.

Spectatorii s-au adunat pentru a viziona priveliștea, care a fost însoţit de un spectacol cu muzică corală. La final s-a ţinut un minut de reculegere.

„Ce e interesant este că exprimă totodată multe lucruri diferite. Mesajul însoţit de muzică nu se concentrează în totalitate pentru cei pierduţi, cât şi pe cei rămaşi în urmă – pe cei nenorociţi şi pe ceilalţi care au fost afectaţi de război”, a declarat Dick Harrold, guvernatorul Turnului Londrei.

Instalarea noii platforma e durat patru luni şi comemorează 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial. Ceremonia cu făclii de la Turnul Londrei a fost denumită „Dincolo de Umbrele Adânci” şi va fi repetată până la data de 11 noiembrie.

Foto: twitter/ JustGiving

Foto: twitter/ The Picture Editor

Foto: twitter/ The Picture Editor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram