O bombă de aviație de 100 kg a fost descoperită de un grup de muncitori în timp ce efectuau lucrări la o conductă de gaz în satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Geniștii Batalionului Geniu „Codru” au constatat că bomba era de producție germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Muniţia a fost transportată la Baza Militară de Instruire de la Bulboaca, pentru a fi distrusă.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cele mai multe muniţii, printre care bombe de aruncător, calibru 82mm, şi grenade de mână, au fost depistate în localităţile din raioanele Căuşeni, Anenii Noi şi Călăraşi.

Geniştii Armatei Naţionale au înlăturat şi neutralizat peste 20 de obiecte explozive de diferit calibru în luna octombrie.

De menţionat că de la începutul anului curent, au fost executate 166 de misiuni de deminare şi neutralizate 302 obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!