/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

ULTIMA ORĂ! Percheziții PCCOCS la mai multe Birouri de Înmatriculare și Stații de Testare a Vehiculelor

missing
06 noiembrie 2018, ora 10:42

Conform materialelor cauzei în perioada anului 2017-2018 funcționari publici din cadrul Agenției Servicii Publice (experți tehnici în cadrul Birourilor Înmatriculare și experți tehnici din cadrul Stațiilor de Testare a Transportului) au creat o schemă infracțională conform căreia, falsificând mai multe acte oficiale ce țin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum și testare tehnică, au însușit mijloace bănești destinate achitării impozitelor în bugetul de stat (taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicolele din R. Moldova).

Potrivit PCCOCS, la moment au fost identificate circa 500 cazuri de neachitarea taxei, pentru folosirea drumurilor, cu însușirea mijloacelor financiare, fiind cauzat un prejudiciu estimat preventiv de aproximativ 1 mln de lei.

Temei pentru sesizare au fost materialele remise de conducerea Agenției Servicii Publice, care pe parcursul efectuării urmăririi penale, au conlucrat cu procurorii în vederea cercetării circumstanțelor cazului.

Dacă vor fi găsiți vinovați, pentru comiterea infracțiunii de abuz de serviciu aceștia riscă o pedeapsă de până la 6 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la 10 ani.
Pentru infracțiunea de confecționare și folosirea documentelor false se pedepsesc cu cu închisoare de până la 5 ani, amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram