/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Candu către Sandu: Dacă nu aveți nimic de ascuns, ar fi corect să vă prezentați la aceste audieri

missing
07 noiembrie 2018, ora 13:48

„Probabil că juriștii dvs și-au făcut bine treaba și v-au spus că legal, comisia nu vă poate prezenta informațiile public și condiționând participarea Dvs cu ședința deschisă, reușiți astfel să blocați audierea. Vă confirm, așa este, dacă acesta vă este scopul”, a scris Candu pe pagina sa de facebook.

Democratul a mai spus că potrivit uzanțelor și procedurilor legale, Comisia de anchetă este obligată să prezinte informațiile confidențiale, care au fost furnizate de autoritățile din țară și cele din străinătate. Lucru, care potrivit lui, poate fi făcut doar în formatul unei ședințe închise.

„În cazul în care ședința se va face deschisă, colegii parlamentari, membri ai Comisiei de anchetă, ar încălca legea și ar urma să poarte răspundere pentru asta. Poate asta și vreți? Puneți comisia într-o situație delicată: fie vă audiază în ședință deschisă și nu vă prezintă probele acumulate pentru a răspunde la întrebări, fie nu vă poate audia pentru că ați găsit un fals pretext să nu vă prezentați”, a mai scris Candu.

În acelaști timp, Candu susține că dacă Maia Sandu nu are nimic de ascuns să se prezinte la audieri, afirmând că el personal va depune tot efortul necesar, după finalizarea anchetei, ca raportul să fie desecretizat și făcut public.

„Dacă nu aveți nimic de ascuns, dacă nu invocați aceste pretext din motive care țin de dorința dumneavoastră de a evita să vă prezentați la audieri, ar fi corect să vă prezentați la aceste audieri, să răspundeți la întrebări și apoi aveți toată libertatea să faceți declarații la presă, inclusiv să criticați activitatea acestei comisii, dacă ceva nu vi s-a părut în regulă. Poate totuși nu vă mai ascundeți după false victimizări”, a scris Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram