Într-o grădiniță de pe strada N. Costin din sectorul Buiucani al capitalei s-au spart șase termometre cu mercur. Incidentul a avut loc astăzi, la amiază.

Salvatorii au fost alertați la ora 13.58. La fața locului a fost îndreptat un echipaj CBRN care a efectuat demercurizarea zonei unde a avut loc incidentul.

„Pătrunderea mercurului pe suprafețe a fost posibil după ce un borcan cu termometre a căzut jos, iar șase din ele s-au spart. În încăperea unde a avut loc incidentul nu se aflau copii, aceștia fiind la acel moment într-un alt bloc a instituției. Specialiștii au întreprins acțiuni de îndepărtare a substanței, iar zona a fost curățată”, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În acest contex, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să apeleze de urgență serviciile competente în situații de spargerea a termometrelor cu mercur. În caz de pătrunderea a substanței pe suprafețe e necesar deschiderea ferestrelor și închiderea ușilor pentru a evita intoxicația dar și pătrunderea vaporilor în alte încăperi. Mai mult, e necesar îndepărtarea copiilor din zona de risc.

Salvatorii nu recomandă colectarea substanței prin utilizarea aspiratorului, sau măturii deoarece folosirea acestor metode va mări doza de expunere la vapori.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!