Pentru a a obține certificatul de titular al liberei practici, medicii de familie pot deja depune cereri la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale (MSMPS). Aceștia vor prezenta ministerului un set de acte, completate conform cerințelor.

Astfel, medicii vor prezenta cererea de atribuire a practicii medicului de familie, copia actului de identitate, copia actului care confirmă dreptul de ședere în Republica Moldova, copiile actelor ce autorizează exercitarea profesiunii de medic de familie, certificatul medical ce confirmă că solicitantul este apt de a profesa, declarația pe propria răspundere.

Actele vor fi trimise electronic pe adresa de e-mail: ampreforma@msmps.gov.md și pe suport de hârtie la adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Direcția politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare, până pe 18 noiembrie 2018.

Astfel, acesta urmează să aleagă individual una din formele de activitate propuse: la cabinetul individual al medicului de familie, la un centru al medicilor de familie sau angajat în cadrul unui prestator de asistență medicală primară existent.

Medicii vor fi responsabili de un sector teritorial delimitat, care va cuprinde una sau mai multe localități, străzi, case sau blocuri, cu o populație ce se încadrează în normativele recomandate.

Prin intermediul acestei reforme, autoritățile sunt de părere că vor oferi condiții de activitate mai bune pentru medicii de familie, vor optimiza cheltuielile sistemului de sănătate și vor fi îmbunătățite serviciile medicale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!