O companie farmaceutică ungară a donat medicamente gratuite pentru tratamentul osteoporozei și hipertensiunii arteriale Beneficiarilor Centrului de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din Chișinău, dar și instituțiilor din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Donația companiei presupune 4312 cutii de Ekvator care este administrat în cazul hipertensiunii arteriale și 5710 cutii de Ostalon Calci-D pentru tratamentul osteoporozei. Valoarea acestora este de circa 2,6 milioane de lei.

„Persoanele vârstnice din toate centrele de plasament din subordinea Ministerului vor avea parte de o calitate a vieții mai bună”, a declarat secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

Lotul de medicamente va fi distribuit și în cadrul Internatelor psiho-neurologice din Bădiceni, raionul Soroca, Cocieri, raionul Dubăsari și Brânzeni, raionul Edineț. În total, în aceste instituții sunt plasați circa 950 de beneficiari.

Astăzi, în farmacii, prețul preparatului medicamentos destinat pentru tratamentul osteoporozei costă circa 265 de lei și cel pentru hipertensiune arterială circa 120 de lei.

„Ambele medicamente sunt remedii de ultimă oră cu o tehnologie performantă de producere. Astfel, preparatul Ekvator a fost decernat în Ungaria, ca fiind cea mai bună invenție a anului 2005, iar Ostalon Calci-D conține acid alendronic – cea mai studiată și indicată substanță pentru tratamentul eficient și inofensiv al osteoporozei.”, a menționat directorul Reprezentanței „Gedeon Richter” în Moldova, Alexandr Derbentev.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!