„Autostrada Unirii” un drum care va porni din Târgu Mureș, România, și va ajunge până în Ungheni, Republica Moldova, va fi construit în curând, cu suportul Uniunii Europene. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, în Parlamentul României.

Autostrada va avea o lungime de 320 de km și va ajunge la granița cu Republica Moldova, unde va începe cu un pod peste Prut. Drumul va fi constuit din fonduri europene, iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președintele României, relatează digi24.ro.

Totodată, pe durata implementării proiectului, vor fi acordate credite bugetare. Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, a declarat miercuri în plen că parlamentarii din partidul său nu vor vota legea bugetului de stat pe anul viitor dacă acesta nu va include finanțare pentru A8, scrie sursa citată.

Ministerul Transporturilor din România va fi responsabil de demarea proiectului, însă, din motiv că realizarea acestuia va fi prea scumpă, vor fi identificate parteneriate publice private.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!