Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că aproape 14 mii de oameni au beneficiat de asistență calificată odată cu apariția în Republica Moldova a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare.

Timp de patru ani, de când a fost lansat proiectul, echipajele de medici și paramedici SMURD au efectuat 17 misiuni internaționale unde zeci de oameni au primit îngrijiri calificate și au fost aduși acasă după ce au suportat accidente de muncă sau de circulație în alte țări.

Potrivit IGSU, în urma colaborării cu Guvernul României, proiectul a fost susținut și realizat, iar mii de oameni din Republica Moldova și România au beneficiat de asistență calificată și îngrijiri în situații de risc. În cadrul Centrului de Formare în România au fost pregătiți 106 paramedici care activează în două regiuni din țara noastră: Bălți și Cahul.

Lansarea proiectului a început în anul 2014 prin deschiderea serviciului în zona de nord a țării și a continuat ulterior prin dezvoltarea acestuia în zona de sud. Proiectul reprezintă o oportunitate și o șansă pentru acordarea ajutorului calificat în situații de risc pentru ambele state Republica Moldova și România.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!