/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Actorul și regizorul Petru Hadârcă, decorat de președintele României

missing
08 noiembrie 2018, ora 10:35

Actorul și regizorul din Republica Molodova Petru Hadârcă va fi decorat de președintele României, Klaus Iohannis. Președintele român a semnat ieri un decret potrivit căruia lui Petru Hadârcă i se conferă Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F „Promovarea culturii”.

Ordinul îi este conferit actorului basarabean „în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea culturii, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute în întreaga sa carieră actoricească, pe scenă şi pe ecran și pentru implicarea activă în organizarea unor evenimente culturale de înaltă ţinută”.

Petru Hadârcă este directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și deține titlul onorific de Maestru în Artă. Anterior, actorul a activat la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău și a colaborat cu teatre din București precum Teatrul „Ion Creangă” și Teatrul „Nottara”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram