/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Facilități la importul mașinilor pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

08 noiembrie 2018, ora 15:26

În prezent, de facilități la importul transportului beneficiază numai persoanele cu dizabilități locomotorii severe și doar în cazul în care mijlocul de transport este acordat prin donaţie și reutilat corespunzător. Documentul aprobat astăzi de Guvern oferă dreptul de import tuturor persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor, indiferent de gradul de dizabilitate. De asemenea, conform noilor prevederi, persoanele vor putea importa autovehiculul o dată la 5 ani și nu o dată la 7 ani cum era stabilit până acum.

În același timp, după expirarea termenului de 5 ani, persoanele cu dizabilități vor putea vinde automobilele importate cu facilități, din considerentul că după o perioadă de exploatare unii beneficiari vor dori să procure un autovehicul nou sau nu vor mai avea nevoie de transport.

Documentul mai prevede scutirea de taxa pentru folosirea drumurilor a tuturor persoanelor cu dizabilități locomotorii și nu doar a celor care au autovehicule cu acțiune manuală, cum este în prezent.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilități locomotorii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram