/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

La viitoarele alegeri în secțiile de votare ar putea fi instalate camere de filmat

missing
08 noiembrie 2018, ora 10:22

La viitoarele alegeri parlamentare în secțiile de votare ar putea fi instalate camere de filmat. Inițiativa îi aparține premierului Pavel Filip. Acesta a discutat subiectul cu membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Prim-ministrul își argumentează inițiativa prin faptul că Guvernul își dorește să asigure un proces electoral liber, corect și transparent: „Vedem că există unele îngrijorări față de viitoarele alegeri și am vrut să mă asigur că Guvernul a făcut tot ce este necesar și ce mai poate face în continuare, pentru ca alegerile parlamentare să fie libere, corecte și transparente”, a declarat Pavel Filip.

Filip a menționat că Guvernul și Cancelaria de Stat sunt disponibile să asigure spațiile necesare pentru amenajarea secțiilor de vot.

Totodată, s-a discutat și despre necesitatea dotării secțiilor de vot cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, acțiune de care vor fi responsabile autoritățile publice locale.

În acest sens, Guvernul va solicita Agenției Naționale de Reglementare Energetică (ANRE) să verifice rețelele de alimentare cu energie electrică, iar Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) să se asigure că țara va fi conectată la internet, conform parametrilor declarați de furnizorii de servicii. Astfel, Centrul de Telecomunicații Speciale, unica instituție publică responsabilă de securitatea cibernetică la moment, va întreprinde toate măsurile ca sistemul informațional „Alegeri” să aibă la dispoziție canale de comunicare bine securizare și pe deplin funcționale.

În anul 2019 vor avea loc două campanii electorale naționale: pe 24 februarie – alegeri parlamentare și pe 14 iunie – alegeri locale generale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram