/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Legea Bugetului Public de Stat pentru anul 2019 a fost aprobată de Guvern

08 noiembrie 2018, ora 16:10

Cabinetul de Miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019. 

Astfel, potrivit proiectului, anul viitor se așteaptă o creștere economică de 4%, iar Produsul Intern Brut (PIB), este estimat la 209,3 miliarde de lei.

Proiectul Bugetului Publica Național pentru anul 2019 prevede venituri de circa 63,4 miliarde de lei, ceea ce e 30,3% din PIB, și cheltuieli de circa 69,2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 33% din PIB. Astfel, deficitul Bugetului Public Național pentru anul viitor va fi de 5,8 miliarde de lei sau 2,7% din PIB.

În Fondul Rutier vor fi alocate mijloace financiare în sumă de circa un miliard de lei; pentru reparația drumurilor sunt prevăzute 950 de milioane de lei; în Fondul național de dezvoltare a agriculturii vor fi vărsate 900 de milioane de lei; în Fondul pentru eficiență energetică – 480 de milioane de lei etc.

Detalii privind proiectul Legii Bugetului Public Național pentru 2019 vedeți AICI.

Proiectul urmează a fi transmis Parlamentului spre aprobare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram