Liderii partidelor Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Acțiune și Solidaritate (PAS), Andrei Năstase și Maia Sandu, s-au întâlnit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la Helsinki, în cadrul Summitului Partidului Popular European (PPE).

Potrivit președintei PAS, în cadrul întrevederii cu cancelarul german, liderii celor două formațiuni politice au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare și riscurile admiterii fraudelor.

„Doamna Cancelar Angela Merkel și-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din povestea de succes a parteneriatului estic, într-o situație dramatică. Și-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu hărțuirea de către autorități a presei, opoziției și societății civile în ansamblu. A apreciat capacitatea de rezistență a cetățenilor și unitatea forțelor pro-democrație și proeuropene în lupta inegală cu regimul”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

„Ne-am exprimat încrederea că odată ajunși la putere, vom valorifica parteneriatele europene, inclusiv pe cele de la nivelul familiei noastre politice în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a comentat Andrei Năstase după întrevedere, de asemenea, pe rețelele de socializare.

Summitul Partidului Popular European de la Helsinki se desfășoară în perioada 7-8 noiembrie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!