/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Maia Sandu și Andrei Năstase s-au întâlnit cu Angela Merkel, la Helsinki. Despre ce au discutat

missing
08 noiembrie 2018, ora 13:29

Liderii partidelor Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Acțiune și Solidaritate (PAS), Andrei Năstase și Maia Sandu, s-au întâlnit cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la Helsinki, în cadrul Summitului Partidului Popular European (PPE).

Potrivit președintei PAS, în cadrul întrevederii cu cancelarul german, liderii celor două formațiuni politice au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare și riscurile admiterii fraudelor.

„Doamna Cancelar Angela Merkel și-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din povestea de succes a parteneriatului estic, într-o situație dramatică. Și-a exprimat îngrijorarea în special în legătură cu hărțuirea de către autorități a presei, opoziției și societății civile în ansamblu. A apreciat capacitatea de rezistență a cetățenilor și unitatea forțelor pro-democrație și proeuropene în lupta inegală cu regimul”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

„Ne-am exprimat încrederea că odată ajunși la putere, vom valorifica parteneriatele europene, inclusiv pe cele de la nivelul familiei noastre politice în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, a comentat Andrei Năstase după întrevedere, de asemenea, pe rețelele de socializare.

Summitul Partidului Popular European de la Helsinki se desfășoară în perioada 7-8 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram