/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dodon, din nou va fi dat jos de pe tron? Ce spun analiștii politici după ce Parlamentul a adoptat repetat mai multe legi

missing
08 noiembrie 2018, ora 18:50

Analistul Roman Mihăieș a spus că Igor Dodon a trimis spre reexaminare Codul Audiovizualului, în primul rând, pentru a proteja televiziunile care îl susțin.

Președintele Dodon încearcă să protejeze o parte a presei pe care o deține PSRM prin unii membrii ai săi pentru ca să poată, într-un mod sau altul, această presă să fie mai partizană față de PSRM”, Roman Mihăeș, analist politic.

De cealaltă parte, directorul asociației ADEPT, Igor Boțan, crede că președintele riscă o nouă suspendare, întrucât presupune că acesta nu va promulga legile votate astăzi repetat de Parlament.

În ajunul alegerilor Parlamentare părerea mea este că Domnul Dodon va dori să demonstreze ferm în atitudinea domniei sale și nu va promulga aceste legi după votarea repetată a parlamentului. Ceea ce înseamnă că, acest lucru îl va face domnul Andrian Candu”, Igor Boțan, director executiv „Adept”.

Potrivit lui Boțan, atât democrații, cât și socialiștii au de câștigat din acest ping-pong instituțional.

În campanie electorală socialiștii vor spune că de exemplu că domnul Dodon a încercat să se opună și a manifestat bărăbție, perspicacitate politică, principialitate. Partidul Democrat arată, așa cum a făcut întotdeauna, că este stăpân pe situație, că controlează situația. Ei arată că sunt în forță”, Igor Boțan, director executiv „Adept”.

Potrivit Constituției, în cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, preşedintele este obligat să promulge legea. Anterior, de fiecare dată când Igor Dodon nu se supunea acestei obligații, acesta era suspendat din funcție pentru ca legile să fie promulgate de un președinte interimar. De când se află în fruntea statului, Igor Dodon a fost suspendat, temporar, de 4 ori. Ultima dată el a fost înlăturat din funcție în luna septembrie curent, pentru a fi semnate decretele privind noii miniștri în guvernul Filip: Silvia Radu și Nicolae Ciubuc. Consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi, a declarat pentru TV8 că nu poate comenta subiectul din motiv că Igor Dodon se află într-o deplasare la Londra.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram