/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Alegeri în așa zisele „republici populare Doneţk şi Lugansk”. Declarația ministerului de Externe

09 noiembrie 2018, ora 15:47

Republica Moldova consideră intenţia de desfăşurare a „alegerilor” în cauză ca ilicită şi nelegitimă, deoarece “alegerile” contravin legislaţiei ucrainene şi subminează implementarea înţelegerilor de la Minsk, iar organizarea acestora ar afecta în mod serios procesul de reglementare paşnică a conflictului din estul Ucrainei.

Potrivit înţelegerilor de la Minsk alegerile locale din partea de est a Ucrainei trebuie să fie monitorizate de către ODIHR (Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului) şi să se desfăşoare în concordanţă cu legislaţia Ucrainei şi standardelor OSCE, iar aceste „alegeri” ilegale nu vor satisface condiţiile respective.

Reieşind din cele menţionate mai sus, Republica Moldova salută prelungirea de către Rada Supremă a Ucrainei a legii privind statutul special al regiunilor din estul Ucrainei și cheamă toate părţile la implementarea deplină a înţelegerilor de la Minsk, care implică încetarea focului şi retragerea armamentului greu de pe linia de contact. Susţinem în totalitate eforturile formatului Normand în implementarea înţelegerilor de la Minsk.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram