Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, susține că membrii formațiunii nu au decis deocamdată, dacă vor participa ori nu la alegerile parlamentare din luna februarie. Acesta a declarat că ar putea să nu se implice în campanie, dar să susțină blocul ACUM, creat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA).

„Urmează să stabilim dacă vom participa sau nu la aceste alegeri. Una dintre opțiuni este ca noi să nu participăm la alegeri, dar să sprijinim alianța PAS-PPDA. Pentru noi nu este important ca să avem trei deputați în Parlament, dar pentru noi e important ca să nu câștige PSRM-ul, iar actuala guvernare să nu revină la guvernare și pentru a atinge acest scop sunt bune toate mijloacele”, a declarat Anatol Șalaru, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul TV N4.

Totodată, liderul PUN spune că exclude o posibilă alianță cu alte partide din Republica Moldova care susțin dezideratul unirii cu România.

„Noi știm foarte sigur că această platformă, sau cum se numește „alianța celor șapte pitici”, este ideea lui Plahotniuc, pentru a face o platformă unionistă, care să ia voturile unioniștilor, dar să nu intre în Palament. Sunt niște jocuri de culise făcute pentru a mai lua din electoratul partidelor de dreapta, care au șanse în acest scrutin electoral”, a mai spus Șalaru.

Totuși, Anatol Șalaru a precizat că o decizie finală privind participarea în alegeri va fi luată săptămâna viitoare.

Viitoarele alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!