/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Prima reacție a lui Traian Băsescu după ce a pierdut definitiv cetățenia Republicii Moldova

09 noiembrie 2018, ora 17:33

Aș fi vrut să lucrez în continuare pentru acest proiect pe care îl am și să pot lucra din calitate de cetățean al Republicii Moldova. Aș fi vrut să pot să-mi asum președinția acelui partid PUN. Sigur, decizia justiției din Republica Moldova mă împiedică să fac acest lucru, dar măcar românii trebuie să știe că trebuie să ne implicăm mult mai mult și mult mai mulți, pentru că în Republica Moldova sunt încă pături sociale largi nostalgice după Uniunea Sovietică”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, scrie știripesurse.ro.

Amintim că, Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova în 2016. În același an, după ce Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale, i-a fost retrasă cetățenia moldovenească. Băsescu s-a adresat în instanță, invocând că la bază au stat motive politice. Primele două instanțe i-au dat dreptate lui Igor Dodon, dosarul ajungând astfel la Curtea Supremă. Reprezentantul președintelui țării a menționat că Traian Băsescu nu trebuia să primească cetățenia Republicii Moldova pentru că era urmărit penal în România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram