/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ministrul finanțelor dă asigurări că niciun bugetar nu va avea salariu mai mic decât în prezent, ca urmare a reformei salarizării

missing
10 noiembrie 2018, ora 12:19

Octavian Armașu explică faptul că bugetarii care primesc acum salarii mai mari decât cele stabilite în noua grilă vor avea un salariu de bază mai mic, însă vor beneficia de mai multe compensații, încât veniturile lor să fie aceleași ca în prezent. În același timp, persoanele care primesc acum cele mai mici salarii vor avea acum un salariu de bază mai mare, fapt care le va aduce un venit mai semnificativ.

Cu implementarea legii, nimeni nu va pierde din salariu și nu va avea un salariu mai mic de 2 mii de lei. Salariul doar va crește. Avem acum un mecanism care ne va permite ca în fiecare an salariul să fie revizuit pentru a fi majorat cel puțin în funcție de rata inflației”, a spus Octavian Armașu.

Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar prevede că angajații vor fi remunerați în baza sistemului de gradare constituit din grade și trepte de salarizare. Conceptul reformei prevede că salariul va fi constituit din partea fixă și partea variabilă. Partea variabilă va depinde de performanțele angajatului și aspectele specifice ale muncii. De majorări vor beneficia bugetarii din domeniile educaţiei, sănătății, asistenţei sociale, precum şi autorităţile publice locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram