Republica Moldova merge într-o direcție greșită, iar șomajul, corupția și salariile mici sunt cele mai grave probleme ale cetățenilor. Datele se conțin într-un sondaj prezentat astăzi de IMAS. Oamenii spun că de vină sunt guvernanții, iar lucrurile ar putea să se schimbe spre bine doar dacă la putere ar veni o altă clasă politică.

Din numărul total de respondeți, majoritatea au spus că în țara noastră lucrurile merg într-o direcție greșită. Doar 22 la sută consideră că direcția este bună.

CREDEŢI CĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ LUCRURILE MERG ÎNTR-O DIRECŢIE GREŞITĂ SAU MERG ÎNTR-O DIRECŢIE BUNĂ?

DIRECŢIA ESTE GREŞITĂ  – 71 %;

DIRECŢIA ESTE BUNĂ – 22 %;

NȘ/NR  – 7 %.

Oamenii spun că de vină sunt guvernanții și cred că situația s-ar putea schimba doar dacă la putere ar veni o nouă clasă politică:

Ca lucrurile să se schimbe trebuie schimbată conducerea Republicii. La alegeri, tragem nădejde că se va produce lucrul acesta”.

„Pentru nu se ocupă cu ceea ce trebuie. În general au grijă de profitul lor personal, se îmbogățesc. 00:54 -01:00 Dacă te afli la conducere trebuie să lucrezi pentru țară, dar nu pentru sine. Clar că pentru sine tot, dar țara este țară”.

„Conducerea Republicii Moldova sunt excroci, tâlhari, bandiți. Niciun viitor”.

Sondajul mai arată că în topul problemelor care-i afectează cel mai mult pe cetățeni sunt șomajul, corupția și salariile mici. Astfel, lipsa locurilor de muncă îi afectează pe 29 la sută din respondenți, CORUPȚIA pe aproape 26%, iar SALARIILE MICI îi deranjează pe 23 la sută dintre cei chestionați. Alte probleme sunt sărăcia, prețurile mari și conducerea incompetență.

CARE SUNT CELE MAI MARI PROBLEME CU CARE SE CONFRUNTĂ REPUBLICA MOLDOVA ACUM?

ȘOMAJUL – 29.2%;

CORUPŢIA –  26.5%;

SALARII MICI – 23.9%;

MIGRAŢIA EXCESIVĂ – 17.4%;

ECONOMIA SLAB DEZVOLTATĂ  – 15.1%;

PENSII MICI – 13.8%;

SĂRĂCIA – 11.0%;

CONDUCERE INCOMPETENTĂ – 10.8%;

PREŢURI MARI – 10.3%.

Sondajul a fost realizat de IMAS  la comanda Fundației pentru a Democrație Modernă, creată de câțiva democrați. În cadrul acestuia au fost intervievați aproape 1500 de persoane din peste 100 de localități din țară, în perioada 20 octombrie-9 noiembrie. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,5 procente.

Vezi și: /VIDEO/ Sondaj IMAS: În viitorul Legislativ ar accede 4 partide. Care sunt acestea și ce opinii au politicienii și analiștii despre aceste date

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!