/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Cum comentează PAS și PPDA concluziile Raportului privind ancheta parlamentară „Open Dialog”

missing
16 noiembrie 2018, ora 15:00

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) resping acuzațiile făcute de membrii comisiie parlamentare privind ancheta „Open Dialog” precum că formațiunile pe care le conduc ar fi fost finanțate de această fundație.

Cei de la PAS califică investigația ca fiind „o mascaradă”: „Venim cu un îndemn către întreaga societate şi către presă să oprim această mascaradă, căci prin promovarea discuţiilor despre acest subiect nu facem decât să promovăm o minciună lansată de PD în stilul propagandei de la Kremlin şi să amplificăm o înşelăciune creată de regim pentru a devia atenţia de la probleme grave şi de la investigaţii serioase. E ca şi cum am investiga dacă Maia Sandu cu Angela Merkel au decis să aducă 30 000 de sirieni la Cahul sau au decis să-i distribuie câte 1000 în fiecare raion. Haideţi să nu participăm în acest proces de fabricare a unor aberaţii şi de denigrare a opoziției”, spun reprezentanții PAS.

„Astăzi, cea mai discreditată instituție din această țară este protagonista terorismului intelectual, a tentativei regimului hibrid Plahotniuc-Dodon de spălare a creierilor oamenilor. După ce le-au căpturat oamenilor țara și i-au sărăcit, astăzi, bandiții de la guvernare au hotărât să le mai scuipe o dată în suflet. Sunt sigură că Republica Moldova are oameni înțelepți, capabili să discearnă, să-și identifice și să-și sanționeze călăii. (…). Concluziile comisiei din Parlament nu reprezintă decât o altă sinistră încercare de manipulare publică ”, a spus președintele PPDA, Andrei Năstase.

Amintim că, astăzi, comisia parlamentară care s-a ocupat de ancheta privind Fundația „Open Dialog” (FOD) a prezentat raportul în plenul Parlamentului. În urma examinării raportului, președintele comisiei, deputatul Igor Vremea, a spus că Procuratura va fi sesizată de Parlament în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie.

Vezi și: /DOC/ Concluziile raportului comisiei de anchetă a Fundației Open Dialog și recomandările în adresa Procuraturii Generale

Deputat PL: „Adevărul spus pe jumătate nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, trebuie să spunem și de finanțarea altor partide”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram