„Adevărul spus pe jumătate, tot nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, atunci trebuie să spunem și de finațarea altor pardite. Din ce surse a fost finanțată campania lui Igor Dodon și finanțarea altui partid, care acum se află în ascensiune, potrivit unor sondaje, al lui Ilan Șor, nemaivorbind de acțiunile de mobilizare a marii adunări naționale de Partidul Democrat cu aducerea la Chișinău a mii de oameni, de unde ei au bani pu așa ceva?!..”, a declarat deputatul Partidului Liberal Ion Apostol, de la tribuna Parlamentului, în urma dezbaterilor asupra raportului privind ancheta „Open Dialog”.

Apostol spune că e uimit de graba cu care s-a prezentat acest raport și susține că aceasta este o tactică a guvernării, pentru a sustrage atenția opiniei publice de la rezoluția critică la adresa Moldovei, adoptată de Parlamentul European.

„M-a mirat graba cu care noi încercăm sa discutăm un subiect foarte important. Eu cred că motivul este rezoluția Parlamentului European de ieri. Acest raport e o luare de poziție față de criticile Parlamentului European, rezoluție care vorbește de foarte mari derapaje de la democrație în Republica Moldova. Faptul că voi spuneți că o doamnă a încercat să lobeze suspendarea macrofinanțării din partea UE… asta e rezultatul guvernării vosatre”, a mai spus liberalul.

Ion Apostol a spus că fracțiunea PL nu va susține acest proiect: „Noi am atenționat că în Republica Moldova s-a instaurat dictatura, noi nu participăm la această clounadă”, a spus deputatul.

Amintim că, astăzi, comisia parlamentară care s-a ocupat de ancheta privind Fundația „Open Dialog” (FOD) a prezentat raportul în plenul Parlamentului. În urma examinării raportului, președintele comisiei, deputatul Igor Vremea, a spus că Procuratura va fi sesizată de Parlament în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie.

Vezi și: /DOC/ Concluziile raportului comisiei de anchetă a Fundației Open Dialog și recomandările în adresa Procuraturii Generale

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!