„Adevărul spus pe jumătate, tot nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, atunci trebuie să spunem și de finațarea altor pardite. Din ce surse a fost finanțată campania lui Igor Dodon și finanțarea altui partid, care acum se află în ascensiune, potrivit unor sondaje, al lui Ilan Șor, nemaivorbind de acțiunile de mobilizare a marii adunări naționale de Partidul Democrat cu aducerea la Chișinău a mii de oameni, de unde ei au bani pu așa ceva?!..”, a declarat deputatul Partidului Liberal Ion Apostol, de la tribuna Parlamentului, în urma dezbaterilor asupra raportului privind ancheta „Open Dialog”.

Apostol spune că e uimit de graba cu care s-a prezentat acest raport și susține că aceasta este o tactică a guvernării, pentru a sustrage atenția opiniei publice de la rezoluția critică la adresa Moldovei, adoptată de Parlamentul European.

„M-a mirat graba cu care noi încercăm sa discutăm un subiect foarte important. Eu cred că motivul este rezoluția Parlamentului European de ieri. Acest raport e o luare de poziție față de criticile Parlamentului European, rezoluție care vorbește de foarte mari derapaje de la democrație în Republica Moldova. Faptul că voi spuneți că o doamnă a încercat să lobeze suspendarea macrofinanțării din partea UE… asta e rezultatul guvernării vosatre”, a mai spus liberalul.

Ion Apostol a spus că fracțiunea PL nu va susține acest proiect: „Noi am atenționat că în Republica Moldova s-a instaurat dictatura, noi nu participăm la această clounadă”, a spus deputatul.

Amintim că, astăzi, comisia parlamentară care s-a ocupat de ancheta privind Fundația „Open Dialog” (FOD) a prezentat raportul în plenul Parlamentului. În urma examinării raportului, președintele comisiei, deputatul Igor Vremea, a spus că Procuratura va fi sesizată de Parlament în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie.

Vezi și: /DOC/ Concluziile raportului comisiei de anchetă a Fundației Open Dialog și recomandările în adresa Procuraturii Generale

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!