/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Aduceau marfă de la piața „KM7” prin regiunea transnistreană și le vindeau pe piețele din țară. Șapte persoane, reținute pentru contrabandă

missing
16 noiembrie 2018, ora 11:14

Potrivit oamenilor legii, activitatea ilegală a suspecților au durat circa trei luni de zile, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari. Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că mărfurile erau procurate de la piața „KM7” din orașul Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

Cinci membri ai grupării au fost reținuți în flagrant marți seara, 13 noiembrie, în rezultatul unei ambuscade organizate pe traseul Anenii Noii-Chișinău, cu suportul operațional al colaboratorilor BPDS „Fulger”. În două dintre mașinile percheziționate au fost găsite mai multe colete cu haine și încălțăminte introduse prin contrabandă, iar celelalte trei mașini erau utilizate pe post de antemergătoare, cu scopul de a monitoriza traseul și de a semnala eventuale filtre de control.

Operațiunea a continuat cu percheziții în 17 locații. Au fost percheziționate atât domiciliile suspecților, cât și mai multe puncte comerciale din localitățile Chișinău, Bălți și Căușeni. În rezultatul perchezițiilor operate, au fost depistate mai multe mărfuri de larg consum, preponderent încălțăminte, fără acte de proveniență. Descinderile s-au mai soldat și cu reținerea altor două persoane, care ar fi avut rolul de a intermedia transmiterea mărfurilor de contrabandă către beneficiari. Potrivit primelor estimări, valoarea tuturor loturilor depistate depășește suma de 3,5 milioane lei.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în filiera infracțională deconspirată. Totodată, având în vedere că o bună parte din bunurile depistate aveau marcajele unor branduri renumite, cazul va fi examinat și prin prisma încălcării drepturilor de proprietate intelectuală.

În caz de condamnare, învinuiții, care inițial au fost reținuți pentru un termen de 72 ore, riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram