Răspunzând la întrebările juraliștilor, de ce Parlamentul nu investighează sursele de finanțare și a altor fundații, care aparțin politicienilor din Moldova, precum „Edelweiss”, „Din inimă” și „Pentru Orhei”, președintele Legislativului, Andrian Candu, spune că Fundația „Open Dialog” a fost investigată din motiv că au existat informații precum că aceasta ar aduce prejudicii Republicii Moldova, iar dacă vor exista informații similare și despre activitatea altor fundații, acestea, la fel, vor fi investigate.

„Fundația Open Dialog e finanțată de serviciile secrete ale Federației Ruse și, prin activitatea sa, a adus prejudicii Republicii Moldova și economiei Republicii Moldova. În momentul în care se vor găsi și alte fundații care aduc prejudicii economiei Republicii Moldova sau securității Republicii Moldova, și celelalte la fel vor fi investigate”, a spus Andrian Candu.

„Dacă Fundația Edelweiss, care îl are ca finanțator principal pe președintele Partidului Democrat, domnul Plahotniuc, este finanțată din sursele oficiale ale acestuia, pe care le declară inclusiv la FISC, și dacă banii folosiți de Fundația Edelweiss sunt pentru a cumpăra cadouri mamelor cu nou-născuți, asta e o chestie. Puteți să o calificați cum vreți, și campanie electorală, dar lucrul acesta se întâmplă deja de trei ani de zile și nu are legătură nemijlocit cu campania electorală. Dar când vorbim de Fundația Open Dialog, care este finanțată din contractele de furnizare a armamentului și direct de prin sursele inclusiv financiare ale unor agenții străine cum e Serviciile Secrete ale Federației Ruse și ulterior se fac șmecherii de spălări de bani, de fraude, sunt lucruri total diferite”, a mai spus Candu.

Amintim că, astăzi, comisia parlamentară care s-a ocupat de ancheta privind Fundația „Open Dialog” (FOD) a prezentat raportul în plenul Parlamentului. În urma examinării raportului, președintele comisiei, deputatul Igor Vremea, a spus că Procuratura va fi sesizată de Parlament în vederea analizării acțiunilor liderilor politici Maia Sandu și Andrei Năstase prin prisma trădării de patrie.

Vezi și: /DOC/ Concluziile raportului comisiei de anchetă a Fundației Open Dialog și recomandările în adresa Procuraturii Generale

Deputat PL: „Adevărul spus pe jumătate nu e adevăr. Dacă spunem că au fost finanțate anumite partide, trebuie să spunem și de finanțarea altor partide”

Cum comentează PAS și PPDA concluziile Raportului privind ancheta parlamentară „Open Dialog”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!