La trei dintre cele cinci judecătoare, care au fost reținute acum o lună într-un dosar de corupție, le-au fost prelungite mandatele de arestare preventivă. Ședințele de judecată au avut loc astăzi, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. 

16:44 Judecătoarele Ludmila Ouș și Galina Moscalciuc rămân în arest preventiv la domiciliu pentru încă 30 de zile.

12:59 Vitalii Furtună, asistentul judiciar din dosar, va mai sta în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 încă 30 de zile.

12:09 A început examinarea demersului procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele asistentul judiciar Vitalii Furtună.

12:00 Acum câteva minute, judecătorul Vitalie Budeci a decis în pprivința prelungirii mandatului de arestare preventivă pe numele judecătoarei Liubovi Brînză. Ședința a avut loc fără participarea acuzatei.

Acum circa o săptămână, instanța a decis în privința prelungirii cu 20 de zile a mandatelor de arestare preventivă în privința altor două judecătoare din acest dosar: Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă.

În privința celorlalți învinuiți, magistrații de la judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, se vor expune, în zilele următoare.

Amintim că, în total, în dosarul mitei pentru judecători au fost reținute zece persoane, printre care, cinci judecătoare, o procuroră, o avocată, un medic, un asistent judiciar și un alt inculpat (o persoană fizică).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!