Un tânăr de 29 de ani, din Chișinău, a furat un automobil de marcă Mercedes dintr-o curte din sectorul Rîșcani. Apoi, a accidentat mașina și a abandonat-o pe marginea drumului.

Poliția a găsit automobilul accidentat și a reținut făptașul. Bărbatul și-a recunoscut fapta și povestit cum s-a întâmplat totul. Acesta le-a spus polițiștilor că, în timp ce se afla în curtea unui bloc de locuit, împreună cu proprietarul automobilului şi încă două cunoștințe, pe ascuns, a furat cheile de la automobil.

Prejudiciul cauzat proprietarului mașinii este estimat la 38 de mii de lei.

Bărbatul anterior a mai fost judecat pentru infracţiuni similare. Acum, el este cercetat penal pentru răpirea unităţii de transport. Acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 29 000 lei până la 67 500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Astfel, Poliţia capitalei recomandă următoarele:

  • Dotaţi autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa.
  • Verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute.
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact.
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
  • Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!