/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Filip, despre demisia lui Cioclea: „Apreciez faptul că a făcut sacrificii personale pentru a reveni pentru o perioadă în Moldova”

20 noiembrie 2018, ora 17:34

„Mandatul dlui Sergiu Cioclea a fost unul de succes, cu atât mai mult cu cât a avut curajul să vină în fruntea BNM într-un moment complicat pentru noi, moment în care sectorul bancar necesita o reformă profundă”, a comentat premierul Pavel Filip, anunțul de demisie a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiuc Cioclea.

„Îi mulțumesc și public dlui guvernator pentru modul foarte bun în care am conlucrat, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în gestionarea relațiilor cu FMI și alți parteneri internaționali. Și, nu în ultimul rând, apreciez mult faptul că a făcut anumite sacrificii personale pentru a reveni pentru o perioadă în Republica Moldova și a contribui la reformarea acestui domeniu. Împreună am făcut ordine în sistemul bancar și astăzi, inclusiv datorită dlui, avem un sistem bancar sănătos și importante investiții străine”, a continuat Filip.

Amintim că, Sergiu Cioclea și-a anunțat astăzi demisia din funcția de guvernator al BNM. Acesta susține că demisionează din motive personale. În cererea înaintată președintelui Parlamentului, Andrian Candu, acesta a cerut să fie eliberat din funcție din data de 30 noiembrie 2018.

Cioclea a fost numit în funcția de guvernator al BNM în luna aprilie 2016.

Vezi și: Cum a reacționat Andrian Candu la anunțul lui Sergiu Cioclea despre demisia din funcția de guvernator al BNM

Ce spune Veaceslav Negruța despre demisia guvernatorului BNM

Sergiu Tofilat enumeră trei motive care ar sta la baza demisiei lui Sergiu Cioclea

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram