Preotul Maxim Melinti anunță că își închide contul de facebook. Potrivit unei scrisori de adio publicate pe pagina sa motivul sunt multiplele insultări, calomnii și atacuri în public și în privat la adresa sa și a familiei sale. Potrivit anunțului, preotul își va închide conturile și de pe alte rețele de socializare.

„Dragi oponenți, de acum nu vă mai chinuiți să-mi numărați like-uri, nu-mi căutați greșelile gramatice sau de ordin profesional. Dragi prieteni și prietene, de acum mă puteți vedea sau auzi doar pe viu, în biserică, în sat, în stradă și prin oraș. Binecuvântarea Domnului să fie mereu peste noi!”, a scris Melinti pe pagina sa de facebook.

Amintim că, în anul 2017, preotul Maxim Melinti a fost premiat de ONU Moldova pentru o abordare incluzivă și răsturnarea stereotipurilor în slujirea cotidiană. Preotul, care oficiază slujbe în satul Ghidighici a devenit cunoscut și apreciat datorită viziunilor moderne și atitudinii pe care o manifestă față de religie, credință și Biserica Ortodoxă, în general. După acest anunț, mai multe persoane, inclusiv politicieni, au postat pe pagina de socializare a lui Melinti mesaje în susținerea acestuia și au criticat decizia luată de Mitropolia Moldovei.

În vara acestui an, pe 21 iunie, Mitropolia i-a interzis lui Melinți să mai oficieze slujbe religioase pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. La 9 august curent Judecata Bisericească a Mitropoliei Chișinău i-a ridicat „oprirea de a săvârși cele Sfinte”.

Decizia vine după ce la 1 august, Părintele Melinti s-a pocăit a doua oară în public cerându-și scuze de la colegi și refuzând orice colaborare cu asociația Genderdoc-M și diploma oferită de aceasta.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!