/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Deconectările de energie electrică după ninsori: Red Union Fenosa vine cu explicații. Cea mai complicată situație e la Orhei

missing
21 noiembrie 2018, ora 17:23

Furnizorul de energie electrică din Republica Moldova, compania Red Union Fenosa, vine cu explicații privind deconectările de curent electric în urma ninsorilor din ultimele zile, după ce conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii a solicitat ca întreprinderea să asigure consumatorii cu surse alternative de energie electrică, în cazuri excepționale, cum sunt cele legate de condițiile meteo nefavorabile. 

Acum, cea mai complicată situație este în sectorul de administrare Orhei, unde angajații companiei lucrează la restabilirea serviciului pentru consumatorii racordați la rețelele de tensiune joasă. Aici au intervenit suplimentar brigăzi operative din sectoarele Chișinău, Hâncești și Comrat.

De asemenea, potrivit reprezentanților companiei, la această oră nu au curent electric locuitori din satul Văduleni, raionul Criuleni. Totuși, motivul deconectării curentului electric ține de ruperea unui cablu, în urma unor lucrări neautorizate realizate de către persoane terțe.

UPDATE: 17.57 Avarierea rețelelor din Văduleni s-a remediat.

Potrivit angajaților companiei, de multe ori, în cazul ninsorilor abundente, accesul la liniile electrice avariate este complicat din cauza  drumurilor impracticabile. Totuși, furnizorul de energie electrică spune că, în situații de urgență, compania creează o celulă de criză care monitorizează continuu situația și o reevaluează la fiecare cinci ore: „Sunt mobilizate toate brigăzile operative ale întreprinderii și cele ale antreprenorilor. De asemenea, pentru remedierea incidentelor înregistrate, este suplinit numărul dispecerilor rețelelor electrice și operatorilor ai Oficiului Telefonic 24h”, menționează serviciul de presă al întreprinderii, într-un răspuns la o solicitare a TV8.md.

Reprezentanții Red Union Fenosa spun că, în majoritatea cazurilor de avariere a rețelelor consumatorii se conectează la o sursă de rezervă și, în paralel, se iau măsurile de depistare și înlăturarea defectelor și de restabilire a alimentarii cu energie electrică.

„Din motive de securitate pentru populație, dat fiind caracterul instabil al vremii și înregistrarea în aceste zile a multiplelor avize de rupturi de conductoare, întreprinderea este nevoită în multe cazuri să recurgă la deconectarea supravegheată a punctelor vizate până la remedierea tuturor defecțiunilor. Aspectul securității în acest caz (al rupturilor de conductoare) este unul esențial. Reiterăm necesitatea respectării stricte a regulilor de securitate de către persoane în raport cu instalaţiile electrice”, mai precizează reprezentanții furnizorului de energie electrică.

Amintim că, ieri, în urma ninsorilor, mai mult de zece localități din republică au rămas fără energie electrică. Subiectul a fost abordat astăzi și la ședința Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram