/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Guvernul a avizat pozitiv un proiect aprobat de Parlament în prima lectură

21 noiembrie 2018, ora 15:55

„Cine o să măsoare acești 100 de metri? O să desenăm un cerc în jurul secției de votare? Poate le propunem legislatorilor să excludă această prevedere din lege? Lăsăm la discreția Parlamentului”, a comentat Filip. Ministra Justiției Victoria Iftodi a spus că va include în avizul Guvernului „această îngrijorare”.

Precizăm că la 8 noiembrie curent, deputații au votat în prima lectură proiectul dat de lege. Inițiativa conține reglementări care vor fi incluse și în Codul contravențional. Mai exact, continuarea, în ziua votării, a agitației electorale sau agitației pentru susținerea referendumului în incinta secției de votare sau în raza a 100 metri de localul votării se va sancţiona. Amenda aplicată persoanelor fizice va constitui de la 300 la 600 de lei, iar cea pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau candidat electoral va fi de la 1200 la 1500 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram