/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO, VIDEO/ 10 ani de pușcărie pentru 2 traficanți de droguri, care urmau să obțină 4 mln de lei din vânzare de hașiș

missing
21 noiembrie 2018, ora 10:32

Doi traficanți de droguri, membri ai unei grupări criminale, au fost condamnați la zece ani de pușcărie pentru contrabandă cu stupefiante, precum și punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari. Sentința a fost pronunțată ieri, de magistrații de la Judecătoria Cahul.

Bărbații își vor ispăși pedeapsa în penitenciar de tip închis.

Potrivit acuzațiilor înaintate de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), acum un an, inculpații au introdus cu automobilul, pe teritoriul Republicii Moldova, 30 kg de hașiș. Ei urmau să obțină venituri în sumă de patru milioane de lei, din vânzarea drogurilor. Hașișul era ascuns în rezervorul pentru combustibil al automobilului, special adaptat în acest sens.

Potrivit PCCOCS, grupul criminal îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, de unde liderul grupării coordona și controla activitatea organizației criminale, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (viber, skype, WhatsApp și altele), cât şi în afara ei. Drogurile erau destinate comercializării în Federația Rusă, tranzitând Spania, Franța, Italia, Slovenia, Ungaria, România, Republica Moldova, Ucraina.

Pe tot parcursul urmăririi penale acuzații s-au aflat în stare de arest.

În privința altor membri ai grupului criminal organizat, urmărirea penală continuă, aceștea fiind anunțați în căutare internațională.

Procurorii PCCOCS consideră sentința legală, dar blândă și urmează să o conteste la Curtea de Apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram