/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Primăria Chișinău va achita 25% din factura pentru energia electrică celor care locuiesc în blocuri neconectate la gaz

missing
21 noiembrie 2018, ora 12:10

Chișinăuienii care locuiesc în apartamente din blocuri neconectate la gaz vor primi compensații în mărime de 25% din factura pentru energia electrică. Banii li se vor achita pentru ultimele două luni ale anului – noiembrie și decembrie. O decizie în acest sens a fost luată ieri de membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC). 

Potrivit șefei Direcției generale finanțe, Olga Ursu, mecanismul de plată a acestor compensații va fi stabilit de Direcția generală locativ-comunală și amenajare: „La etapa dată, există doar propunerea să se facă o astfel de plată. Atunci când va fi clar mecanismul și numărul beneficiarilor, se va cunoaște și suma pe care bugetul municipal va trebuie să o suporte”, a spus Olga Ursu pentru IPN.

Pentru achitarea compensațiilor pentru luna noiembrie și decembrie au fost alocate două milioane de lei. Banii vor fi luați din economiile acumulate pe parcursul anului.

Amintim că, în luna octombrie a acestui an, într-un bloc de locuit de pe bulevardul Moscova din Chișinău s-a produs o explozie de la o butelie de gaz, folosită ilegal. Acest bloc de locuit nu este conectat la rețeaua de alimentare cu gaz. Deflagrația s-a soldat cu cinci persoane decedate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram