/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Aduceau veselă, statuiete, tehnică de uz casnic și alte bunuri în valoare de cinci milioane de lei , iar acum riscă 10 ani de închisoare

missing
22 noiembrie 2018, ora 14:52

Bunurile erau aduse ilegal din Germania de către un agent economic din Briceni, care, ulterior le livra proprietarului a două magazine de antichități din municipiul Chișinău. Acestea, estimate la aproximativ 400 000 lei, erau acoperite printre alte articole de mobilier și obiecte de uz casnic indicate în declarația vamală.

Potrivit oamenilor legii, a fost efectuat un control la magazinele suspectate. Ulterior, au fost depistate peste 18 000 de unități de marfă fără acte de proveniență legală (articole de mobilier, veselă, bibelouri, decorațiuni suspendate, statuiete, vehicule în miniatură, tehnică de uz casnic uzată). Acestea ar fi fost introduse în țară ilegal.

Pe acest caz a fost intentat un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. În cadrul anchetei urmează să se stabilească dacă printre loturile reținute nu se regăsesc și obiecte de valoare istorică sau culturală.

Totodată, suspecții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram