/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

PCRM: Dodon vorbește despre iubirea față de Rusia, iar PSRM votează raportul privind ancheta „Open Dialog”. Replica socialiștilor

missing
22 noiembrie 2018, ora 12:02

Deputații din fracțiunea Partidului Comuniștilor (PCRM) din Parlament îi acuză pe cei din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) de faptul că, în timp ce liderul neformal al PSRM, Igor Dodon, vorbește la Moscova, în Duma rusească, despre „iubirea fierbinte față de Rusia”, parlamentarii socialiști votează raportul privind acheta „Open Dialog”, în care se vorbește despre o presupusă colaborare a fundației cu serviciile secrete ale Federației Ruse.

„Reprezentanții PSRM care se prefac nu doar că sunt un partid de opoziție, dar și un partid pro-rus, au participat în cadrul așa-zisei comisii care a investigat activitatea fundației „Open Dialog”.  Mai mult, aceștia au votat în comisie pentru raportul final, care, după cum se știe, este divizat într-un capitol public și unul secret”, se menționează într-un comunicat al fracțiunii PSRM, publicta pe pagina Parlamentului.

„În document se menționează expres că activitatea fundației ca și cum ar fi fost finanțată de serviciile secrete rusești. Concluziile raportului conțin recomandări pentru Procuratura Generală ca să cerceteze activitatea fundației și persoanele legate de ea din perspectiva trădării de patrie. Evident – în favoarea Federației Ruse”, se menționează în comunicatul comuniștilor.

Deputații comuniști îi acuză pe colegii lor socialiști de ipocrizie.

„Documentul a fost semnat de „Partidul Socialist pro-rus”, liderul neformal al căruia, Dodon, vorbește astăzi în Duma rusească despre iubirea fierbinte față de Rusia. Iar în zilele când așa-zisa comisie parlamentară, la care au participat și socialiștii, scria acest document, Dodon îi vorbea lui Putin despre sentimentele lui față de Rusia. Adevărul este că Dodon și PSRM depind de Partidul Democrat, care se află la guvernare, și de liderul acestuia Vlad Plahotniuc”, au mai declarat comuniștii.

La rândul lor, socialiștii resping acuzațiile comuniștilor și spun că acest comunicat este un fake: „Rog acest comunicat să fie scos deoarece este unul mincinos (…). Noi nu am votat acest raport și nu l-am semnat”, a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea. Mai mult, acesta a cerut și publicațiilor mass-media să scotă știrile făcute din acel comunicat.

Amintim că, raportul comisiei parlamentare privind ancheta „Open Dialog” a fost aprobat în Parlament la ședința precedentă, de pe 16 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram