Se pare că guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, nu se retrage definitiv din spațiul public și l-am putea vedea, în curând, la șefia unei alte instituții publice din Republica Moldova, a dat de înțeles astăzi, la ședința Legislativului, președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Luând în considerare că domnul Cioclea este, într-adevăr, un foarte bun specialist și a revenit în țară să ajute Republica Moldova, vreau să vă spun că noi îl pregătim pentru altă funcție și altă poziție… în țară sau în afară”, a declarat Candu.

În ziua în care Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia, acesta a declarat că nu spune „adio” ci doar „la revedere”.

Cererea de demisie a guvernatorului BNM a fost discutată astăzi, în Plenul Parlamentului. O decizie în acest sens urmează a fi luată de parlamentari după ora 14:00, când va fi procedura de vot.

Amintim că, Sergiu Cioclea a anunțat că pleacă din funcția de guvernator al BNM pe 20 noiembrie. Acesta a cerut Parlamentului să-i accepte demisia începând cu 30 noiembrie. Guvernatorul a spus că renunță la funcție din motive personale.

Cioclea s-a aflat la ședia BNM din luna aprilie a anului 2016.

Vezi și: Ce spune Veaceslav Negruța despre demisia guvernatorului BNM

/VIDEO/ Averea lui Cioclea la plecare. În 2017, Guvernatorul demisionar al BNM a ridicat un salariu anual de peste un milion de lei

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!