/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Comentariul Băncii Mondiale privind demisia lui Sergiu Cioclea

23 noiembrie 2018, ora 11:11

Banca Națională a Moldovei a devenit o instituție mai sigură și de încredere în Moldova, dar și recunoscută ca atare la nivel internațional, pe durata mandatului exercitat de guvernatorul Sergiu Cioclea. Grupul Banca Mondială îi mulțumește pentru cooperarea constructivă și fructuoasă și așteaptă cu nerăbdare să consolideze această cooperare cu noua conducere a BNM spre beneficiul Moldovei și a cetățenilor ei”, se spune într-un comentariu al instituției.

Amintim că, guvernatorul Băncii Naționale și-a anunțat demisia în decursul zilei de marți, 19 noiembrie. Demnitarul pleacă după doi ani și jumătate de la alegerea sa în funcție. În timp ce Sergiu Cioclea a invocat motive personale, unii experți economici și reprezentanți ai societății civile presupun că guvernatorul ar fi fost nevoit să plece. Președintele Parlamentului i-a mulțumit pentru efortul depus în stabilizarea situației din sistemul financiar-bancar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram