Anunțul președintelui Partidului Liberal (PL) despre faptul că nu mai pretinde la funcția de lider al formațiunii politice a trezit păreri diferite. În timp ce unii analiști politici consideră că decizia este una bună și va permite partidului să se relanseze pe scena politică, alții cred că hotărârea a fost luată mult prea târziu și acum, nici plecarea lui Ghimpu de la conducerea PL nu va salva partidul.

Analistul politic Roman Mihăieș este de părere că decizia liderului PL este una corectă și ar putea reanima partidul: „Din punctul meu de vedere, Mihai Ghimpu a avut și perioade mai bune, și perioade mai proaste în fruntea PL. În această conjunctură politică înainte de alegeri, plecarea lui din frunte PL ar fi singura soluție de a relansa acest partid, ca să aibă o șansă de a accede în viitorul Parlament. Eu aș vedea o schimbare a întregii garnituri din generația lui Mihai Ghimpu. Ar fi bine să facă loc generației tinere de politicieni și în PL există asemenea politicieni. Valeriu Munteanu ar fi capabil să încerce să construiască o echipă în jurul căreia s-ar forma un nucleu care să încerce să promoveze PL-ul pentru a accede în viitorul Parlament. Ar fi o soluție fezabilă ca Mihai Ghimpu să cedeze locul”, este de părere Roman Mihăieș.

„Plecarea lui Mihai Ghimpu este absolut irelevantă deja, trebuia să o facă cu mulți ani în urmă, dacă avea scopul să păstreze partidul. Nu mai contează nicio declarație, niciun fel de manevre de genul acesta, pleacă ori nu pleacă. Au îngropat partidul și acum nu mai contează. Cred că PL-ul nu mai are nicio șansă nici în viitorul Parlament, nici ca viitor politic să se mai păstreze, este un partid pe cale de dispariție”, a declarat analistul politic Victor Ciobanu.

Amintim că, Mihai Ghimpu a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 că nu va mai candida pentru un nou mandat de președinte al PL. Acesta spune că o decizie în acest sens va fi luată la următorul Congresul al PL.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!