Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) din Parlament neagă acuzațiile colegilor lor din Partidul Comuniștilor (PCRM) precum că ar fi votat și semnat raportul privind ancheta „Open Dialog”. Ei spun că au avut doar rol de observator în comisie și își acuză colegii din PCRM că distribuie informații false. 

„Fracțiunea comuniștilor din Parlamentul RM, pe 21 noiembrie, a răspândit conștient o declarație falsă. Potrivit acesteia, deputați socialiști, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi, ar fi votat raportul comisiei parlamentare cu privire la ”implicarea fondului Open Dialog” și fondatoarea acestuia, Ludmila Kozlovska, în problemele interne ale țării”, elaborat de parlamentul RM pe 4 octombrie 2018”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

„Fracțiunea PSRM califică declarația comuniștilor drept o dezinformare deliberată falsă, care vizează manipularea opiniei publice și denigrarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (…). Remarcăm că singurele ținte pentru minciuni și manipulări, insulte murdare ale comuniștilor lui Voronin sunt PSRM și Președintele RM, Igor Dodon. Înțelegem faptul că democrații lui Vladimir Plahotniuc au nevoie de loialitatea fracțiunii PCRM în convocarea următorului parlament. Pentru ”un umăr” de încredere în formarea viitoarei majorități parlamentare”, mai menționează reprezentanții PSRM.

Amintim că, ieri, PCRM a difuzat un comunicat de presă în care le reproșează colegilor lor din PSRM faptul că au votat și semnat pentru raportul comisiei parlamentare privind ancheta în privința fundației „Open Dialog”, în concluziile căruia se menționează că fundația ar colabora cu serviciile secrete rusești, în contextul în care socialiștii se declară a fi un partid pro-rus.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!