A fost panică într-un avion al companiei Air Moldova, în care se aflau și câțiva deputați socialiști. Un pasager a încercat să iasă din aeronava ce efectua o cursă dintre Moscova și Chișinău. Și socialiștii au dat o mână de ajutor la aplanarea conflictului. Bărbatul s-a domolit abia după ce a fost legat la mâini și picioare.

Despre incident a anunțat pe facebook un internaut. Potrivit bărbatului, pasagerul a încercat să deschidă ușa și să iasă din avion chiar în timpul zborului. Acesta scrie că bărbatul s-a liniștit doar după ce i-au fost legate mâinile și picioarele. Cei care l-au mobilizat pe bărbat au fost câțiva deputați socialiști, care se întorceau de la Moscova și au fost rugați de membrii echipajului să intervină.

S-a apropiat însoțitoarea de bord de mine și m-a rugat să o ajut. Am întrebat-o cu ce aș putea să o ajut. M-a surprins răspunsul. Un bărbat încearcă să deschidă ușa și să sară din avion. M-am implicat imediat. L-am îndepărtat de la ușă. Între timp, au venit și alți colegi de ai mei, eram la bord nouă deputați din fracțiunea noastră. Am început toți să discutăm cu el, să-l calmăm în primul rând, ” Grigore Novac, deputat PSRM.

Din spusele lui Grigore Novac, bărbatul era agitat și le-ar fi spus că are probleme în familie.

Era agitat, avea o stare emotivă, dintr-o extremă în alta. Ba era calm, ba era foarte agitat. Din discuțiile pe care le aveam, dumnealui mi-a spus că are ceva probleme în familie. Am depus maxim efort astfel încât pasagerii să nu înțeleagă ce se întâmplă și să înceapă panica la bord”, a mai spus Novac.

Novac a stat alături de scandalagiu pe tot parcursul zborului, a încercat să-l calmeze, iar la aterizare a solicitat intervenția polițiștilor de frontieră, care au preluat bărbatul. Ofițerul de presă al poliției de frontieră a confirmat pentru TV8 acest caz, dar nu l-au înregistrat întrucât niciun pasager nu a dorit să scrie plângere, chiar dacă li s-a cerut acest fapt.

Incidentul, din ceea ce am fost informați, a fost, însă să reținem persoana nu am putut, pentru că nu au fost plângeri sau careva sesizări pe numele acestuia”, Raisa Novițchi, ofițer de presă Poliția de Frontieră.

Compania Air Moldova nu a comentat, deocamdată, acest incident. Ofițerul de presă al companiei a declarat pentru TV8 că nu se află în țară și nu cunoaște despre acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!