/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc că au încălcat legile maritime internaţionale

25 noiembrie 2018, ora 18:59

Incidentul din Marea Neagră reflectă tensiunile crescânde dintre Moscova şi Kiev în ceea ce priveşte Marea Azov, în care ambele ţări au drept de navigare, notează Reuters, citat de Agerpres.

Marina ucraineană a informat sâmbătă că a trimis două nave mici de luptă şi un remorcher din portul Odesa către Mariupol, călătorie care presupune ca navele să treacă din Marea Neagră prin Strâmtoarea Kerch în Marea Azov. Potrivit Marinei ucrainene, navele gărzilor de coastă ruse au încercat să oprească mica flotilă intrând cu putere în remorcher, căruia i-a provocat daune minore. Incidentul a fost calificat de partea ucraineană drept o dovadă că Rusia acţionează agresiv şi ilegal.

Agenţiile de presă ruse au relatat că serviciul de securitate al Rusiei, FSB, a acuzat Ucraina că nu a informat în avans despre intenţia de a naviga în respectiva zonă, lucru dezminţit de Kiev, şi a adăugat că navele ucrainene făceau manevre periculoase cu scopul de a spori tensiunile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram