/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Reacția Ministerului de Externe la incidentul din strâmtoarea Kerci dintre Ucraina și Rusia

missing
26 noiembrie 2018, ora 10:55

„Republica Moldova reconfirmă susţinerea şi recunoaşterea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a #Ucrainei, precum şi dreptul acesteia de a folosi apele internaţionale. Condamnăm ferm orice fel de acte de agresiune și provocări care subminează securitatea regională”, se mai spune în mesajul MAEIE.

Amintim că, duminică, 25 noiembrie, navele rusești au capturat trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci. Serviciul de frontieră FSB a acuzat marinarii ucraineni de încălcarea frontierei maritime. Ucraina a numit acțiunile Rusiei un act de agresiune.

Între timp, Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a susținut propunerea de a impune legea marțială în țară și a cerut Radei Supreme să organizeze o reuniune extraordinară luni, 26 noiembrie pentru a lua în considerare această problemă. De asemenea, Poroshenko a cerut Rusiei să elibereze navele și marinarii ucraineni reținuți duminică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram