/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ „Luna de pe cer” a ajuns la Cluj! Instalația inedită care rupe Instagramul

missing
27 noiembrie 2018, ora 14:57

Impresionanta instalație luminoasă are un diametru de șapte metri și reproduce detaliile corpului astronomic la 120 DPI, în conformitate cu imagistica NASA a suprafaței Lunii, informează Cluj.com. Un centimetru al Lunii corespunde unor cinci kilometri reali ai satelitului natural al Pământului.

Lucrarea artistică a ajuns la Cluj în cadrul Lights ON Romania, care este o inițiativă cu o serie de lucrări și instalații artistice luminoase ale unor artiști internaționali și locali.

Foto: Instagram/Bordea Leonard

„Museum of the Moon” este o lucrare de artă ce călătorește în întreaga lume atât în spații interioare cât și în aer liber. Instalația explorează relația omului cu Luna de-a lungul istoriei omenirii și cum aceasta a influențat culturile și religiile lumii. De-a lungul timpului, Luna a fost văzută și ca zeitate și ca planetă, a mai fost folosită ca instrument de măsurare a timpului, a creării calendarului și busolă. Lucrarea este însoțită și de o compoziție audio creată de Dan Jones.

Instalația din Biserica Piaristă poate fi vizitată până pe data de 14 decembrie 2018. Ținând cont de locul amplasării acesteia, organizatorii au transmis o serie de aspecte importante de care vizitatorii trebuie să țină cont:

  • Programul de vizitare este în intervalul de la ora zece dimineața până la ora zece seara, cu respectarea slujbelor și activităților bisericii;
  • În timpul Sfintelor Liturghii accesul în Biserica Piaristă este permis doar în scopuri religioase, pentru a nu deranja activitatea;
  • Autoritățile roagă să se rețină că acesta este un loc de rugăciune, care a fost transformat temporar într-un spațiu expozițional.

Foto: Instagram/Diana Bodea

Foto: Lights ON Romania

Foto: Instagram/Ana Mihail

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram