/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Filip a declarat că Moldova va susține Ucraina în conflictul creat, iar măsurile de securitate la frontieră vor fi înăsprite

missing
27 noiembrie 2018, ora 18:38

Acest incident este cel mai grav după anexarea Crimeei de către Federația Rusă în 2014. Suntem alături de autoritățile de la Kiev așa cum am fost întotdeauna. Republica Moldova este un stat neutru, conform Constituției, nu facem parte din blocuri militare”, Pavel Filip, prim-ministrul.

Premierul anunță măsuri sporite de securitate la trecerile de frontieră moldo-ucrainene, iar moldovenii sunt îndemnați să să dea dovadă de mai multă prudență când pornesc la drum în Ucraina.

Cetățenii Republicii Moldova trebuie să știe că nu există pericole în acest moment pentru securitatea țării noastre. Cu toate acestea recomandăm cetățenilor moldoveni care vor să călătorească în Ucraina să manifeste maximă prudență la traversarea frontierei și să fie pregătiți pentru verificări suplimentare”, Pavel Filip, prim-ministrul.

Între timp protestele ce au început ieri, în Ucraina, continuă și astăzi. Sute de oameni au blocat un centru comercial din Kiev, protestând astfel împotriva prezenței businessului rusesc. Activiștii au îndemnat oamenii să nu mai cumpere din acest centru comercial, care zic ei, este fondat și administrat de o companie rusă. Ei au adus mai multe cauciucuri în fața intrării și au scris pe vitrine, cu vopsea roșie, lozinci anti-rusești.

La intrare vedeți culoarea roșie, culoare care simbolizează sângele ucrainenilor nevinovați uciși. Acum și aici facem totul ca afacerea hoților să nu funcționeze, ca niciun ban să nu ajungă la ocupanți”.

Mai târziu, aceștia au aprins și focul în semn de protest. Acțiuni similare au loc astăzi și la Odessa. Mai multe persoane opresc camioanele rusești chiar în drum și le scot forțat plăcuțele de înmatriculare, pentru ca acestea să nu mai poată circula. Protestatarii spun că le vor întoarce șoferilor doar atunci când Rusia va elibera marinarii reținuți pe navele ucrainene sechestrate. Aceste acțiuni au loc după ce duminică, paza de coastă rusă a sechestrat trei nave ucrainene lângă strâmtoarea Kerci, controlată de Rusia, și care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram