/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministrul de Interne: Noi monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă în Ucraina

28 noiembrie 2018, ora 08:44

Alexandru Jizdan spune că Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Serviciul de Informații și Securitate și alți factori de decizie au fost convocați în ședință de prim-ministrul Pavel Filip în cadrul căreia s-a discutat situația din țara vecină. „Noi monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă în Ucraina. 24 din 24 de ore”, spune ministrul.

„A fost creat un grup de lucru care urmărește ceea ce se întâmplă în Ucraina cu ochi profesioniști. Noi nu ne informăm doar din sursele externe sau din rețelele de socializare. Noi suntem în contact permanent cu toată lumea care poate să explice și poate să ducă la adoptarea unor decizii calitative. Noi nu avem dreptul la greșeală în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat ministrul.

Alexandru Jizdan îndeamnă cetățenii moldoveni care vor trece prin punctele de frontieră să fie foarte înțelegători având în vedere metodele de control care vor fi aplicate, deoarece ar putea să fie și alte verificări, mai riguroase. „Noi suntem în contact permanent cu colegii din Ucraina, dacă va fi posibil, noi vom întreprinde toate măsurile să securizăm frontiera noastră. Deocamdată, nu există semne care ne-ar alarma”, a afirmat oficialul.

Duminică, 25 noiembrie, în strâmtoarea Kerci, s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militarii ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari, și au reținut trei nave ucrainene. La rândul ei, Ucraina califică incidentul drept o provocare. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, a cerut Radei Supreme să impună legea marțială. Legislativul ucrainean a aprobat decretul șefului statului, instituind legea marțială în regiunile care au hotar cu Federația Rusă și cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova, pentru o perioadă de 30 de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram